Sursă foto: cugetliber.ro

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a desfășurat recent, o campanie exhaustivă de verificare a respectării prevederilor legale în vigoare în cadrul magazinelor operate de SC Lidl Discount SRL.

Au fost inspectate 12 locații din județ, iar în urma descoperirii neregulilor, reprezentanții ANPC au impus următoarele sancțiuni:

  • 36 de amenzi contravenționale în cuantum total de 238.000 de lei.
  • 7 avertismente.
  • Retragerea definitivă de pe piață a produselor care nu corespund normelor, în valoare de peste 2.000 de lei.
  • Suspendarea temporară a furnizării de servicii până la remedierea deficiențelor pentru locația din Năvodari.
  • Propunerea de închidere temporară a unității pentru o perioadă de până la 6 luni pentru locația din Năvodari.
  • Propunerea de emis decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte pentru 2 unități.

Dintre cele mai semnificative abateri depistate de echipele de control, se pot menționa următoarele:

  • Starea necorespunzătoare a podelei, care era nesănătoasă și deteriorată.
  • Nerespectarea regulilor privind promoțiile, cum ar fi comercializarea produselor alimentare sub forma multipack, fără ca produsul individual să fie disponibil pentru vânzare, neprezentarea prețurilor pentru pachetele promoționale, comercializarea produselor la preț redus în afara perioadei de promoție, etichetarea produselor aflate la promoție cu prețul anterior/bifat cu litere mai mici decât prețul nou.
  • Vânzarea de fructe și legume cu modificări organoleptice și neclasate corespunzător.
  • Comercializarea de produse alimentare cu data de expirare depășită.
  • Absența informațiilor cu privire la conținutul substanței Imazalil în fructele comercializate.
  • Folosirea spațiilor de depozitare frigorifică în condiții insalubre, cu praf, reziduuri alimentare și impurități, cu agregatele de răcire acoperite de straturi masive de praf, impurități, rugină și gheață.
  • Utilizarea unor echipamente pentru panificație care erau arse sau murdare, a suporturilor pentru tăvi și a rafturilor metalice cu depuneri de grăsime și murdărie.
  • Absența informațiilor despre ingredientele produselor și valoarea nutrițională pe etichetele produselor din zona de panificație.
  • Folosirea unor testere pentru produse cosmetice fără etichete care să includă data deschiderii produsului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.