Sursă foto: CJPC Constanța

Administratorul unui restaurant din centrul municipiului Constanța a fost sancționat cu o amendă de 15.000 de lei, iar prestarea serviciului de alimentație publică a fost temporar suspendată în urma constatării neregulilor în timpul unui control efectuat marți de comisarii Protecției Consumatorilor.

Conform Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, în urma unei inspecții la locația SC Distripam Traditions SRL – restaurantul Zagora din municipiul Constanța, s-au aplicat două amenzi în valoare totală de 15.000 lei, a fost emis un avertisment, și au fost retrase produse alimentare neconforme în valoare de 1.251 lei din circulația pentru consumul uman. De asemenea, s-a propus încetarea practicii comerciale incorecte (prepararea ciorbelor fără carne în zeamă) și s-a dispus suspendarea temporară a furnizării serviciului de alimentație publică.

Neregulile constatate includ condiții necorespunzătoare de igienă, gresie și faianță deteriorate, precum și depozitarea inadecvată a alimentelor gătite.

“Abaterile de la legislaţie constatate de comisarii CJPC Constanţa în timpul controlului s-au referit la: bucăţi de gresie şi faianţă sparte; fire electrice pline de grăsime care atârnau pe pereţi; chederele şi rafturile vitrinelor frigorifice, neigienizate şi cu vopseaua exfoliată; hote neigienizate, cu depuneri de grăsime; (…) produse alimentare nesigure, fără informaţii privind data limită de consum sau data de minimă durabilitate; schimbarea stării termice a materiilor prime fără autorizare în acest sens; depozitarea în frigider de mâncare gătită, contrar prevederilor legale de păstrare la minimum 60 grade Celsius; cântar neomologat şi neverificat metrologic; recipiente de colectare a reziduurilor menajere fără capac”, sunt deficienţele constatate de comisarii Protecţiei Consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.