Sucul de portocale oferă multe beneficii pentru sănătate, inclusiv capacitatea de a stimula funcția sistemului imunitar, reduce semnele de îmbătrânire, protejează împotriva cancerului, stimulează reparația celulară și metabolismul, detoxifică organismul, îmbunătățește tensiunea arterială, reduce inflamația și reduce nivelul de colesterol.
Istoria portocalelor începe din China, cu peste 4500 de ani în urmă.
Sucul de portocale poate fi la fel de benefic ca și consumul întregului fruct, cu condiția să fie 100% natural și să nu fie încărcat cu conservanți, aditivi sau zahăr.
Beneficiile sucului de portocale sunt atribuite vitaminelor și mineralelor cum ar fi vitamina C, A, tiamina, folat, potasiu, fibre, proteine, cupru, magneziu, flavonoide și hesperidina.
Un singur pahar de suc de portocale contine mai mult de 200% din necesarul de vitamina C. Această vitamină este cunoscută și sub numele de acid ascorbic și funcționează ca un antioxidant primar în organism, distrugând radicalii liberi înainte ca aceștia să poate afecta sistemele organismului. Organismul are nevoie de vitamina C pentru a stimula și alte aspecte ale sistemului imunitar. În plus, este una dintre componentele fundamentale ale colagenului, necesar pentru repararea celulelor și pentru a crește țesuturile noi în organism.
Datorită proprietăților antioxidante ajută la prevenirea cancerului. Antioxidanții păstrează ADN-ul celulelor sănătos, reduce creșterea tumorală și omoară celulele canceroase.
Sucul de portocale este bogat și în vitamina A, care acționează ca un antioxidant moderat. Ea detoxifică organismul prin creșterea funcției rinichilor. A fost mult timp asociată cu sănătatea ochilor și prevenirea degenerării maculare. Un singur pahar de suc conține aproximativ 50% din doza zilnică recomandată de vitamina A.
Colesterolul ridicat este una dintre cele mai periculoase cauze ale bolilor cardiovasculare.