Galtier a fost acuzat că a spus că erau „prea mulți jucători de culoare și musulmani” în echipă în timp ce conducea Nisa, acuzație pe care o neagă.

Clubul francez de fotbal Paris Saint-Germain (PSG) a negat informațiile potrivit cărora ar fi lansat o investigație asupra presupuselor remarci rasiste ale antrenorului Christophe Galtier în timpul în care a fost la conducere la Nisa sezonul trecut.

Informațiile au apărut după ce instituțiile de știri au citat un e-mail divulgat de la fostul director de fotbal al Nisei, Julien Fournier, în care îl acuza pe Galtier că a spus că sunt „prea mulți jucători de culoare și musulmani” în echipa de la Nisa.

Galtier a negat că a făcut remarcile discriminatorii și a spus că va lua măsuri legale.

Un purtător de cuvânt al PSG a declarat joi pentru Al Jazeera că nu există „niciun adevăr” în rapoartele conform cărora clubul investighează presupusele remarci.

„Managerul a informat clubul despre acuzații și că ia măsuri în justiție, iar din moment ce acesta este un caz legal acum nu vom comenta despre el”, a spus oficialul clubului, adăugând că PSG are o „poziție foarte puternică împotriva rasismului”. .

Într-o declarație transmisă de avocatul său presei franceze, Galtier, în vârstă de 56 de ani, a spus că a fost „uimit să afle despre acuzația insultătoare și defăimătoare”.

„Având în vedere gravitatea acuzațiilor aduse lui și pe care le neagă ferm, Christophe Galtier i-a cerut avocatului său să înceapă fără întârziere procedurile judiciare, cu atât mai necesare cu cât, de când aceasta a ieșit, a fost ținta unor persoane intolerabile. amenințări și hărțuire”, se arată în comunicat.

RMC Sport a spus că Fournier, care a fost în dezacord cu Galtier în timpul mandatului său la Nisa, i-a scris directorului de sport al Ineos, Dave Brailsford, pentru a-l anunța despre detaliile unei conversații pe care a avut-o cu antrenorul. Al Jazeera nu a putut verifica în mod independent mesajul.

Ineos a achiziționat clubul în 2019.

Nice a lansat o declarație proprie pentru a spune: „Acest lucru se referă la doi oameni care nu mai lucrează pentru OGC Nice. Această situație a fost tratată foarte serios la acea vreme. Clubul nu va face niciun alt comentariu.”

Între timp, un grup proeminent de suporteri ai PSG a cerut plecarea lui Galtier dacă se poate dovedi că a făcut presupusele remarci.

„Colectivul Ultras Paris urmărește îndeaproape cazul Galtier. Dacă faptele de care este acuzat sunt dovedite, nu este acceptabil ca această persoană să rămână în organigrama clubului”, se arată într-un comunicat al grupării.

„Ne reamintim că întotdeauna am luat atitudine împotriva tuturor formelor de discriminare”.

Atacantul turc Burak Yılmaz, care a jucat sub Galtier la Lille când echipa a câștigat titlul de ligă a Franței în 2021, a sărit în apărarea fostului său antrenor.

„Am lucrat cu Galtier și nu am simțit niciodată un comportament negativ din partea lui cu privire la religia sau naționalitatea mea”, a scris Yilmaz pe rețelele de socializare. „Este un antrenor grozav, dar și o persoană grozavă.”

Sursa – www.aljazeera.com

Articolul PSG neagă presupusele remarci rasiste ale managerului de anchetă Galtier apare prima dată în Jurnalul National.