Activitatea fizică joacă un rol foarte important în bunăstarea fizică și psihică. Practicarea regulată a oricărei forme de exerciții, fie că este vorba de antrenament cardio sau de forță, este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta.

Un nou studiu a descoperit că 20 de minute suplimentare de exerciții zilnice pot evita spitalizarea pentru o varietate de afecțiuni grave de sănătate. Citiți mai departe pentru a afla totul despre noul studiu.

Despre ce este noul studiu despre activitatea fizică?

Publicat în JAMA Network Open, studiul a folosit date de la 81.717 de participanți la Biobank din Marea Britanie, cu vârste cuprinse între 42 și 78 de ani.

În cadrul studiului, participanții au purtat un accelerometru timp de o săptămână, iar cercetătorii i-au urmărit timp de șapte ani. Activitățile sedentare ale participanților, activitățile fizice ușoare până la viguroase și somnul au fost înregistrate folosind camere și jurnale care pot fi purtate.

După evaluarea nivelurilor de activitate ale participanților, cercetătorii au folosit un model statistic pentru a înlocui un total de 20 de minute de activitate fizică moderată până la intensă cu activitatea sedentară.

O rutină regulată de antrenament vă poate ține departe de mai multe condiții de sănătate.

Rezultatele au arătat că participanții care au făcut mai multă activitate fizică au avut un risc mai scăzut de spitalizare pentru nouă afecțiuni de sănătate. Acestea includ infecții ale tractului urinar, boli ale vezicii biliare, diabet (tip 1 și tip 2), pneumonie, tromboembolism venos, anemie cu deficit de fier, accident vascular cerebral ischemic, polipi de colon și boală diverticulară.

În general, aceste rezultate sugerează că creșterea rutinei zilnice de exerciții cu doar 20 de minute pe zi poate reduce riscul de spitalizare pentru multe afecțiuni medicale.

Cum îți poți crește rutina zilnică de exerciții?

Acest studiu special consideră că mersul pe jos este un exercițiu moderat și viguros. Deci, pentru început, poți opta pur și simplu pentru 15-20 de minute de mers pe jos în fiecare zi. Experții medicali recomandă să faceți un minim de 5.000 de pași pe zi și un maxim de 8.000 de pași sau mai mult pe zi.

Dacă ești începător, poți începe cu zece minute de mers pe zi de cel puțin trei ori pe săptămână și poți crește treptat intensitatea, timpul și zilele. De asemenea, vă puteți urmări pașii cu un instrument de urmărire a activității fizice de pe telefonul mobil sau cu ceasul pentru a vă motiva să rămâneți mai activ.

Orice tip de activitate fizică este important pentru a rămâne sănătos și fără boli.

Pe lângă mersul pe jos, puteți merge oricând pentru cardio, antrenament de forță, înot, ciclism sau orice alt exercițiu fizic pe care îl iubiți.

Rețineți că nivelurile mai ridicate ale oricărui tip de activitate fizică, fie că este mers pe jos, alergare, ciclism, cardio, etc. sunt legate de beneficii pe termen lung pentru sănătatea fizică și mintală și șansele scăzute de spitalizare pentru multe afecțiuni medicale.

Sursa – www.sportskeeda.com

Articolul 20 de minute de activitate fizică suplimentară pot preveni spitalizarea. apare prima dată în Jurnalul National.