Controalele de stimulare federale și de stat au ajuns la milioane în ultimii trei ani, începând imediat după ce pandemia a trecut în America în 2020. Începând cu câteva săptămâni de la oprirea inițiată de pandemie, administrația federală s-a grăbit să țină sub control pandemia, încercând să se asigure că că oamenii nu au murit de foame, nu au rămas fără adăpost sau nu-și plătesc impozitele și alte credite.

Dar presiunile de a trimite miliarde către o mare parte a populației care cuprinde diferite grupuri demografice au condus la erori. IRS și Trezoreria au fost ghidate de necesitatea de a trimite un număr maxim de controale de stimulare către grupurile cu venituri mici și moderate pentru a preveni foametea pe scară largă, lipsa de adăpost și incapacitatea de creditare.

Administrația federală a reușit admirabil în mare măsură în această sarcină. La câteva săptămâni de la declararea închiderii, după ce pandemia a intrat în SUA, milioanele lor de americani s-au trezit fără o singură sursă de venit.

Verificarea stimulului

Majoritatea cetățenilor cu venituri mici și moderate din America trăiesc în cea mai mare parte din cec la salariu. Oprirea veniturilor pentru doar o lună le-a supărat planificarea economică și au fost total în pierdere pentru a compensa această pierdere de venit.

Cele trei runde de controale de stimulare le-au schimbat viața în bine, pentru mulți starea lor era chiar mai bună decât au reușit în vremuri normale. pentru prima dată, o mare parte de americani au reușit să pună mâncare pe masă, să-și plătească facturile de utilități și să se asigure că nu ajung pe drumuri, în imposibilitatea de a-și plăti chiria locuinței sau rata creditului pentru locuință.

Administrația federală a injectat sume uriașe, aproape un trilion de dolari în controale directe de stimulare și mai mult prin plăți directe către întreprinderi, alte organizații precum spitale și instituții de învățământ, precum și către organismele de stat, locale și tribale. Distribuția directă și indirectă a unor sume atât de uriașe de bani a avut un efect dublu, atât de a ajuta oamenii care aveau cel mai mult nevoie de bani, cât și de a oferi un impuls uriaș pentru relansarea economiei. Introducerea unor sume atât de uriașe de bani a reușit să prevină o nouă reapariție a Marii Depresiuni de acum un deceniu în 2007-09.

Pentru prima dată, în ciuda faptului că nu au avut o sursă stabilă de venit luni de zile, majoritatea americanilor aveau suficienți bani în mână pentru a trece peste perioada dificilă din timpul și imediat după pandemie.

Valoarea cecului de stimulare din plățile de impact economic nu numai că a asigurat că oamenii au suficient pentru a supraviețui lunilor dificile ale pandemiei, dar au și avut suficient pentru a investi pentru viitor și, de asemenea, cheltuiesc pe articole pe care cu greu ar lua în considerare să le cumpere în vremuri normale. .

Mii de verificări de stimulare au fost adresate persoanelor care nu au avut nevoie de ele

Această creștere bruscă a cheltuielilor pentru bunuri pe care oamenii abia s-ar gândi să le cumpere în vremuri normale a asigurat că economia a primit impulsul potrivit pentru a trece peste inevitabila recesiune care urma pandemiei.

Dar au existat și acuzații că banii au căzut în mâini greșite în multe cazuri. Acest lucru era atât inevitabil, cât și de înțeles. Aproximativ 127 de milioane de gospodării și persoane au primit controlul de stimulare în valoare de 1.400 USD în cadrul celei de-a treia runde a controalelor de stimulare conform Actului American Rescue Plan.

Unele dintre plăți au inclus americani care nu aveau nevoie de numerar. În timp ce Planul de salvare a întrerupt plățile pentru adulții care câștigă peste 80.000 USD pentru persoane fizice și 160.000 USD pentru cuplurile căsătorite care depuneau în comun.

Dar mulți experți cred că chiar și cifra este prea mare. Dar alții spun că sunt măsuri de politică sănătoase pentru limitele din scutirea de reduceri Covid de 1,9 trilioane de dolari.

Washingtonul a emis plățile către oameni care, în sens normal, nu meritau banii. Milioane continuă să se lupte să primească plățile și sunt în mare parte oameni cărora le este greu să treacă peste încurcătura birocratică creată de oamenii care nu au vrut nici măcar să accepte cazul. Se rezumă la faptul că cei care continuă să se lupte ar trebui să primească plățile. Iar cei care au primit sau sunt mai bine nu ar trebui.

Verificarea stimulului

Într-un fel, este imposibil să fii corect atunci când cineva are de-a face cu trimiterea de bani la scară națională. Întregul exercițiu sa bazat pe venitul brut ajustat din impozitul pe venit. Dar astfel de date privind declarațiile fiscale nu pot surprinde schimbările rapide ale circumstanțelor casnice, potrivit experților.

Dar apoi pragurile de venit sunt cea mai bună modalitate de a viza pentru a atenua nevoia economică și, de asemenea, pentru a oferi ajutor, potrivit Shai Akabas, directorul de politică economică a Centrului de politici bipartizane.

Vizarea celui de-al treilea control al stimulului pentru a fi extravagant

Planul de salvare a trimis până la 1.400 USD în cecuri de stimulare adulților singuri cu un venit brut ajustat de 75.000 USD sau mai puțin. Cecurile parțiale au fost adresate persoanelor care câștigau între 75.000 și 80.000 USD. Pentru cuplurile căsătorite pragul este dublu.

De asemenea, familiile sunt plătite mai mult pentru persoanele aflate în întreținere. Pentru o familie de patru persoane, suma totală a cecului de stimulare ajunge la 5.600 USD. Oponenții celei de-a treia plăți de impact economic consideră că plafoanele de venit ar fi trebuit să fie mult mai mici. O secțiune de senatori republicani moderati a propus să fie de acord asupra a 40.000 de dolari ca limită pentru suma totală a celui de-al treilea control de stimulare.

Acest lucru se datorează faptului că pierderea locurilor de muncă s-a concentrat în rândul lucrătorilor prost plătiți. Astfel, cei cu venituri mai mari care au primit cecul de stimulare tind să aibă un loc de muncă și un venit salarial în acest caz, conform datelor guvernamentale.

Au fost apoi anomalii în plată care au fost corectate ulterior în cazuri rare. Un astfel de caz a fost anularea a 192.000 de dolari în controale de stimulare a ajutorului tornadelor, după ce s-a descoperit că a ajuns la persoanele nepotrivite.

Banii au fost plătiți din donații colectate de Fondul de ajutor pentru Tornado din vestul Kentucky. Guvernatorul Andy Beshear a spus că biroul se va asigura că fiecare dolar trimis pe nedrept va fi recuperat.

Allison Ball, trezorierul din Kentucky, a spus că este îngrijorat de modul în care guvernatorul a gestionat Fondul de ajutor pentru tornado. El a susținut că a continuat să funcționeze în afara procesului natural de guvernare și nu are transparență și supraveghere.

Ball a spus că biroul a fost forțat să anuleze plăți de aproape 192.000 de dolari pe care administrația le-a trimis în mod eronat persoanelor care nu au fost afectate de tornadă.

Sursa – www.theunionjournal.com