O patrulă de poliție l-a oprit în trafic, vineri, 17 decembrie, pe fiul de 16 ani al primarului comunei constănțene Poarta Albă, Vasile Delicoti. Edilul este acuzat că a venit la fața locului și a lovit unul dintre polițiștii care l-au suprins băiat fără permis, la volanul mașinii, relatează publicația constănțeană CTNews. Într-o intervenție la Europa FM, Delicoti neagă acuzațiile

Reprezentanții IPJ Constanța au precizat că vineri, în jurul orei 15.40, „polițiști au identificat un minor de 16 ani, care conducea un autoturism pe strada Consilierilor din localitatea Poarta Albă”.

„În momentul în care tânărul a observat echipajul, a oprit autoturismul, a coborât și a trecut pe locul din dreapta față, iar la volan a trecut un alt minor, de 16 ani, care a condus în continuare până când a fost oprit de polițiști”, notează IPJ Constanța.

În urma verificărilor s-a stabilit că niciunul dintre cei doi adolescenți nu posedă carnet de conducere. Ulterior, la fața locului s-a prezentat primarul Vasile Delicoti, tatăl unuia dintre minori, care este acuzat că a amenințat și „i-a aplicat o lovitură la nivelul abdomenului” unei polițiste.

Vasile Delicoti s-a ales cu un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

La rândul lor, cei doi adolescenți sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Primar: „N-am vorbit nici eu prea frumos, dar nu am lovit-o”

La postul Europa FM, primarul a negat acuzațiile. A spus că, dimpotrivă, el a fost „ultragiat”: ar fi fost înjurat de polițistă, care l-ar fi tras și de haine.

„În imaginile de pe camera de filmat a polițistei se aude clar cum mă drăcuie”, a adăugat primarul. El a admis că „la un asemenea comportament, nici eu nu am vorbit prea frumos”, dar susține că „sub nicio formă nu am agresat-o”.

Libertatea a încercat sa stea de vorbă cu Vasile Delicoti, însă nu l-a găsit pe acesta în birou. În schimb, angajații Primăriei Poarta Albă au transmis că acesta împarte cadouri copiilor din sat.