Magdalena Tiță, directoarea Direcției Județene de Cultură Constanța, și inspectoarea Mădălina Cliante, au fost prinse pe 9 octombrie în timp ce luau mită 2.000 de lei pentru a elibera un aviz de construcție. Direcția Generală Anticorupție a precizat ulterior că ancheta a pornit după un apel la linia call center, relatează publicația locală Info Sud Est.

La numărul înființat de DGA pentru raportarea faptelor de corupție, denunțătorul a spus că o persoană din cadrul Directiei Județene de Cultură Constanța i-a cerut mită, în numele directoarei Magdalena Tiță, pentru a-i elibera un aviz în vederea construirii unei case într-o localitate din județul Constanța

„Denunțătorul a apelat linia call center 0.800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție și a sesizat faptul că o persoană din cadrul Directiei Județene de Cultură Constanța i-a solicitat, în numele șefei instituției, suma de 2.000 de lei pentru a-i facilita obținerea unui aviz necesar într-o procedură cadastrală constând în evitarea unor formalități/demersuri a căror îndeplinire ar fi necesitat mai mult timp și costuri suplimentare. În aceeași zi, acesta s-a prezentat la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Constanţa, ocazie cu care a depus denunț”, arată DGA Constanța.

Ulterior denunțului, ofițerii DGA le-au prins pe directoarea Mădălina Tiță și pe inspectoarea Mădălina Cliante în flagrant, în timp ce împărțeau mita de 2.000 de lei.

Cele două au fost audiate și sunt urmărite penal în libertate pentru luare de mită. Pe numele șefei Direcției de Cultură a fost impus controlul judiciar pentru 60 de zile.