Oraș-stat din Asia de Sud-Est avertizează cu privire la creșterea „riscurilor negative” pe fondul creșterii ratelor dobânzilor și escaladarea războiului în Ucraina.

Economia Singapore a crescut cu 0,4% în primul trimestru, pe fondul avertismentelor guvernamentale cu privire la perspectivele sumbre pentru economia globală.

Performanța economică a orașului-stat din Asia de Sud-Est pentru perioada ianuarie-martie a fost mai bună decât se aștepta, dar a scăzut sub creșterea de 2,1% înregistrată în trimestrul precedent.

Ministerul Comerțului și Industriei (MTI) a avertizat joi cu privire la o creștere a „riscurilor de scădere”, inclusiv creșterea ratelor dobânzilor și escaladarea războiului din Ucraina, dar și-a menținut prognoza de creștere pentru 2023 între 0,5 și 2,5%.

Ministerul a spus că creșterea din acest an va scădea probabil la mijlocul intervalului de prognoză.

Economia Singapore, un important centru financiar care este puternic dependent de comerț, este adesea văzută ca un barometru al economiei globale datorită expunerii sale la condițiile internaționale.

Gabriel Lim, secretarul permanent al Ministerului Comerțului, a declarat că perspectivele cererii pentru 2023 s-au deteriorat.

„Perspectivele cererii externe din Singapore pentru restul anului s-au slăbit”, a declarat Lim într-o conferință de presă.

„În afară de încetinirea preconizată în economiile avansate, ciclul de scădere a componentelor electronice va fi probabil mai profund și mai prelungit decât se prevedea anterior.”

Economia Singapore a crescut cu 3,8% în 2022, în scădere față de 7,6% în anul precedent, deoarece ridicarea restricțiilor COVID-19 și a controalelor la frontieră a ajutat la stimularea activității economice.

Sursa – www.aljazeera.com