Publicat: Fri, May 29th, 2015

Saramură de lufar

cherhanaua tasaulIngrediente:

300 gr lufar proaspăt

1 ardei  kapia
2 roşii

1 ardei iute

1 lingură de ulei

2 căţei de usturoi

Sare, piper

Peştele proaspăt se eviscerează, se spală şi se condimentează cu sare şi piper după gust apoi se frige pe o plită încinsă la foc de lemne, pe plită fiind presărată sare grunjoasă. Se lasă pe plită până la ajunge brun auriu pe partea care este în contact cu plita, apoi se întoarce pe partea cealaltă. Pentru obţinerea saramurii folosim legume fripte pe plita încinsă la foc de lemne pe care le punem la fiert în 250 ml apă timp de 2-3 minute. Adăugăm peştele fript şi usturoiul şi mai fierbem 2-3 min.
După cele 2-3 min de fierbere se opreşte focul şi se adaugă pătrunjel tocat mărunt.
Saramura se serveşte cu mămăligă şi ardei iute.

Reţetă oferită de Cherhanaua Taşaul – Năvodari, pe malul lacului Taşaul

Rezervări: 0729737266 , 0371108239

http://cherhanaua-tasaul.ro

 

Despre Autor