Publicat: Sat, May 7th, 2016

Negresă cu unt de arahide

DSC_0023-2xx-1-1024x682O prajitura usor de facut si delicioasa. Perfect balansat gustul de ciocolata de catre cel usor sarat al untului de arahide. Va recomand sa incercati macar o data aceasta negresa si garantat o veti reface.

Negresa cu unt de arahide

Ingrediente pentru o forma de 20×32 cm:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 130 g faina
  • 100 ml smantana
  • 100 g unt
  • 60 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 150 g unt de arahide
  • 200 g crema de branza
  • 100 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • esenta de rom

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Intr-un vas incapator mixam untul la temperatura camerei cu smantana pentru un minut. Adaugam zaharul si mixam la viteza mare doua minute, pana ce aluatul devine cremos. Adaugam pe rand ouale si mixam la viteza medie dupa fiecare adaugare. Cernem intr-un castron faina cu cacaua, sarea si praful de copt. Le adaugam amestecului de mai sus si mixam doua minute la viteza mica pana la incorporare. Aromam cu esenta de rom.

Ungem o tava sau forma dreptunghiulara cu unt si tapetam cu faina. Turnam aluatul.

Amestecam crema de branza cu zaharul pudra pana devine cremoasa. Adaugam untul de arahide si mai amestecam 2 minute.

Din loc in loc punem cu o lingura crema cu unt de arahide. Luam un cutit si trasam dungi prin aluat pentru a combina usor aluatul cu crema.

Dam prajitura la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora pana cand, daca introducem o scobitoare in aluatul cu cacao, aceasta iese curata.

Lasam sa se raceasca complet apoi o taiem in forma de cuburi.

Reţetă oferită de http://enchantedwhisk.com

Despre Autor