Publicat: Sat, Jun 27th, 2015

Biscuiţi spiralaţi

IMG_5381200 g unt

150 g zahăr

2 galbenuşuri

2 linguri lapte

350 – 370 g făină

Esenţă de vanilie, sare, praf de copt (jumătate de plic)

20 g cacao + 2-3 linguri lapte

Untul se scoate din frigider cu o oră înainte. Făina se cerne cu praful de copt. Se bate untul cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenuşurile, laptele, esenţa, sarea, se amestecă bine. Se adaugă treptat făina cu praful de copt mixând la viteză mică, astfel încât să se obţină un aluat de consistenţă medie spre moale. Se amestecă laptele cu cacaua până se obţine o pastă. Se împarte compoziţia în două, în jumătate se adaugă pasta de cacao. Se dă aluatul la frigider 30 – 60 minute. Se întinde aluatul pe hârtie de copt, îndoind marginile astfel încât să obţinem două foi dreptunghiulare de aceeaşi dimensiune, se rulează împreună strângând uşor, se lasă la frigider 2-3 ore sau până se întăreşte bine, astfel biscuiţii se pot tăia fără să se turtească. Se taie felii de 5-7 mm grosime, se coc în cuptorul încins la 180 grade 15-20 minute, fără să se rumenească.

 

Despre Autor