Publicat: Sat, Sep 5th, 2015

Arici

IMAG0113 IMAG0116Sunt fursecuri foarte bune, fragede şi foarte simpatice. Nici nu se prepară greu. Am găsit reţeta pe www.emilyscupcakes.ro.

Preparare: 30 min

Coacere:15 min

Porţii: 16
Ingrediente:
1/3 cup unt moale, 1/4 cup zahăr pudră, 1/2 linguriţă vanilie, 2/3 cup făină, 2/3 cup nuci pecan măcinate (sau migdale, sau alune, sau ce vrei tu), 1 praf mic de sare, 1/2 cup fulgi de ciocolată de 60% cacao, 1/4 cup beţişoare de ciocolată (pentru ţepi) Bate untul împreună cu zahărul până ce devine cremos şi pufos şi adaugă apoi vanilia. Separat combină făina, nucile şi sarea! Adaugă amestecul de făină peste crema de unt şi mixează bine, până obţii o masă de firimituri. Strânge aluatul într-o bilă. Ia cu o lingură mai mare din aluat şi formează bile! Trage puţin de o parte pentru a-i forma faţa (practic trebuie sa arate ca o lacrima mai bombată). Repetă aceste mişcări de 16 ori sau de câte ori îţi permite lingura. Aşează biscuţii deja formaţi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, însă ai grijă să laşi spaţiu suficient între ei, aproximativ 4-5 cm. Se coc in cuptorul preîncălzit la 190 grade Celsius pentru aproximativ 12 minute, până se auresc puţin! Se lasă în tava încă 5-7 minute, altfel se deformează. Topeşte fulgii de ciocolată la microunde şi, cu ajutorul unei linguri acoperă aricii cu ciocolată topită, lăsându-le faţa descoperită, normal! Se presară fiecare arici cu beţişoare de ciocolată şi se lasă pe un grătar pentru a se scurge excesul de ciocolată, dacă e cazul. Cu o scobitoare înmuiată în ciocolată topită formează ochişorii şi năsucurile aricilor.

1 cup = o cană de 200 ml

Despre Autor